Over ons

Over Dé Coaches

Lars van Haaften

Hey!

Mijn naam is Lars van Haaften, eigenaar en coach van Dé Gym. Ik woon sinds mijn vierde in Druten. Naast coach ben ik ook lasser, wat je bijvoorbeeld terugziet in de zelfgemaakte squatracks die in de sportschool staan. Verder vind ik het leuk om zelf te sporten, te reizen of te feesten. Zolang ik maar onder de mensen ben, daar ga ik het lekkerst op.

Ik was als kleine jongen al sportief. Paardrijden, tafeltennis, kempo, voetbal en skaten of BMX’en… ik heb het allemaal geprobeerd. Ik had ook altijd een bokszak op mijn kamer hangen om soms even op los te gaan. Uiteindelijk kon ik de roep van die kletsende ketting niet meer weerstaan. Op mijn vijftiende begon ik met echt kickboksen. Ik vond het geweldig: het vechten, het harde werken en na al mijn sportervaring hét ding te hebben gevonden waar ik voor gemaakt leek. Op mijn achttiende vocht ik mijn eerste wedstrijd en vier jaar later volgde mijn eerste professionele partij. Uiteindelijk vocht ik 34 keer waarvan 6 keer in de hoogste klasse (A), totdat een zware knieblessure de spreekwoordelijke handdoek in de ring vormde. Het vuur om weer te vechten leeft nog altijd, maar ik moest iets anders vinden om mijn energie in kwijt te kunnen.

Met die motivatie en liefde voor de sport startte ik mijn eigen sportschool. Eerst in een omgetoverde logeerkamer bij mij thuis, later op de locatie in Afferden waar Dé Gym nu te vinden is. Ik merkte dat ik mijn enthousiasme goed over kon brengen op anderen. Mijn natuurlijke kwaliteit om goed met mensen om te gaan vulde ik aan met kennis en ervaring. Daarmee hoop ik samen met Dé Gym verder door te groeien de komende jaren.

Het leukste aan werken bij Dé Gym is…

De kleine groepjes en Personal Training. Ik stond ooit voor groepen boksers van 30 of meer mensen. Nu sta ik echt in contact met de mensen en bouw ik een goede band op. Dat maakt mijn werk elke dag weer heel erg gezellig!

Kevin van Buuren

Mijn naam is Kevin van Buuren, coach bij Dé Gym. Ik woon al mijn hele leven in Druten. Ook buiten de sportschool ben ik met sport bezig, alleen dan zittend achter mijn laptop. Ik schrijf namelijk journalistieke verhalen over voetbal – bij Voetbalzone.nl – en af en toe ook nog over fitness voor Men’s Health. Daarnaast tik ik commerciële teksten voor bedrijven, zoals websiteteksten, brochures en blogs, bijvoorbeeld de blogs van Dé Gym die jullie lezen. Mijn vrije tijd besteed ik aan zelf fitnessen, voetballen en af en toe een stedentrip of feestje.

Alhoewel ik vroeger behoorlijk overgewicht had, was ik altijd erg sportief. Vooral balsporten vond ik interessant en gingen me vaak makkelijk af, maar ik probeerde ook te skaten en heb zelfs een jaartje op breakdance gezeten. Ondanks mijn brede interesse heb ik altijd één grote liefde gehouden: voetbal. The beautiful game. Ik doe het al sinds mijn vijfde in clubverband. Op het veld kan ik mijn hoofd helemaal leegmaken. Rond mijn negentiende ben ik in contact gekomen met fitness. Ik was het dik-zijn zat en de knop ging om. Ik zocht alles op wat er te weten viel, probeerde ieder trainingsschema (van German Volume Training tot powerliften) en ieder dieet (zoals keto, vegan, koolhydraatarm en karnivoor). Ik raakte vet kwijt en maakte spier aan: een succesverhaal! Daarachter schuilt alleen dat ik alles, maar dan ook álles, eens out heb gedaan. Met het kleine voordeel dat je van fouten leert, en je daardoor anderen ervoor kunt behoeden.

Op een dag wilde Lars een weekend weg, en gezien mijn ervaring vroeg hij me om een zaterdag de lessen over te nemen. Het beviel aan beide kanten en zo groeiden we uit tot een sterk team. Ik ben introvert en zit vaak in mijn hoofd tijdens groepstrainingen. Mijn specialiteit zit ‘m meer in de details en nieuwsgierigheid. Ik help mensen graag met hun techniek en wanneer ik een fitnessmythe hoor, ontkracht ik ‘m graag. Fitness en gezondheid is namelijk een stuk minder spannend dan men het vaak doet klinken. En ook wij coaches weten niet alles, maar wat ik niet weet, ga ik direct voor je uitzoeken!

 

Het leukste aan werken bij Dé Gym is…

Eureka-momentjes! Als ik mensen net zo lang tips geef voor de uitvoering van een oefening, tot ze ‘m doorhebben. Of iemand een stel dumbbells in de handen duw die ze ‘nooit op kunnen tillen’, totdat ze na de set zeggen: “Ik had nooit gedacht dat ik dit kon.” Fitness is grenzen verleggen, en ik duw mensen met liefde over het randje heen.

Joshua Michels

Hallo! Mijn naam is Joshua Michels. Ik ben opgegroeid in Gennep (Limburg) en toen ik in groep vijf zat verhuisd naar Malden. Daar woon ik nu nog steeds. Naast mijn taken als coach in Dé Gym werk ik ook nog als verhuizer. Naast sport vind ik het leuk om te reizen, andere culturen te leren kennen en lekker in de natuur te zijn.

Ik zit al sinds ik klein ben op voetbal, dat doe ik nog steeds. Maar ik heb pas echt veel interesse voor sport, gezondheid en fitness gekregen nadat ik in 2014 op een Amerikaanse High School heb gezeten. Daar sport je namelijk superveel op school. Vervolgens ging ik Sportkunde studeren om van iedere sport een bepaalde basiskennis op te doen. Nu doe ik voornamelijk aan fitness en heeft Lars me het knokhok in gesleept om te leren kickboksen. 

Zelf heb ik veel motivatie en inspiratie om actief met sport bezig te zijn. Ik ben er dan ook zeker van dat ik dit kan overbrengen op anderen, zodat zij niet alleen meer willen sporten, maar ook plezier vinden tussen de dingen die je moet doen en laten.

Dennis van den Heuvel

Mijn naam is Dennis van den Heuvel, coach bij Dé Gym. Ik ben geboren in Utrecht, maar op mijn vierde verhuisde ik naar Afferden. Daar woont de rest van mijn familie namelijk ook.

Toen ik tien jaar was begon ik met taekwondo. Dat heb ik tot en met mijn zestiende gedaan en ik heb er zelfs het Nederlandse selectieteam mee gehaald. Daarna begon ik met kickboksen en ik kon gelijk niet meer zonder. Het ging van een overdreven hobby naar pure passie. Ik kan mij inmiddels geen leven voorstellen zonder martial arts. Ik geloof er ook heilig in dat kickboksen goed is voor iedereen, zowel lichamelijk als geestelijk.

In het Corona-tijdperk vroeg Lars mij eens of ik hem kon helpen. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan uit Dé Gym. De sfeer doet het ‘m voor mij, dankzij de mensen die er trainen en werken. Ik heb altijd veel energie gehaald uit het helpen van mensen die beter in hun vel willen zitten. Daaraan bij mogen dragen, daar ben ik dankbaar voor.

Het leukste aan werken bij Dé Gym is…

Ik merkt echt dat de extra aandacht die wij kunnen geven in kleine groepen een aanwinst is. Vooral voor de sporters, maar ook zeker voor de coaches. Ik kijk dan ook erg uit naar nieuwe jaren en wat het ons allemaal gaat brengen. Hoe dan ook, we zetten er met zijn allen de schouders onder en we gaan knallen!

Heb jij interesse?

Boek een gratis proefles